Random

Perie sau pieptene ?

06/01/2011

Buna!

sursa foto: http://www.brushes-combs.com/hair-vintage-brush.html

      Mereu vad la televizor, prin reviste sau pe Internet, fete/femei care folosesc peria ca sa-si descurce parul. 
    Stiu ca exista o multime de tipuri de perie si o multime de tipuri de piepteni. Perie ovala, perie plata, perie rotunda, perie cu perii din par de porc sau nylon etc. Si la pieptene e la fel. O gramada de variante. Cu dintii rari, cu dintii desi, cu dintii de lemn, de plastic, pieptene pentru tapat. Ce mai, avem de unde alege!
  Eu una recunosc cu mana pe inima, socand probabil o multime de fete ,ca nu folosesc peria ca sa-mi descurc parul. Am un pieptene cu dintii dubli si rari pe care il folosesc doar pe parul uscat sau aproape uscat. Incep intai cu varfurile si dupa ce le aranjez pe ele, pieptan tot parul, incepand  de la radacina.
      Am incercat si cu peria, dar nu mi-a placut. Mi se parea ca se rupe mai usor si ca nici nu se descurca bine. In plus,  aveam senzatia ca se ingrasa mai repede. For the record, am parul gras la radacina, normal la varfuri, destul de des si moale.
  Mai am un pieptene mic din gama celor folosite pentru tapat si o perie rotunda pe care o folosesc din cand in cand cu foehn-ul.
  Si cam aici se opreste colectia mea de unelte pentru descurcarea parului.
    Voi ce folositi? Peria sau pieptenele?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Irynuk 06/01/2011 at 11:34 AM

  clar peria…cu pieptenele nu pot..de mica am fost invatata cu peria:)

 • Reply andreea.beautyletters@gmail.com 06/01/2011 at 12:09 PM

  Irynuk, de cand ma stiu am folosit pieptenele. Peria nu e pentru mine :)) xoxo

 • Reply Jules 06/01/2011 at 5:17 PM

  Cred ca daca fac poze cu "ustensilele" mele pentru par, te sperii…am cred ca vreo 7-8 perii si piepteni, in functie de lungimea parului,ca am obiceiul sa mai fac cate o schimbare drastica din cand in cand, si efectul pe care vreau sa il obtin. Am perii antistatice, patrate, rotunde, piepteni cu dintii rari si cu dintii desi si vreo 2 sau 3 perii rotunde…Eu nu as putea sa spun ce prefer, depinde de timpul pe care il am si ce vreau sa obtin – par drept sau ondulat.

 • Reply andreea.beautyletters@gmail.com 06/01/2011 at 6:08 PM

  :)) Sunt mic copil pe langa tine! Ma refeream mai mult la primul obiect dupa care intinzi mana cand ai parul incurcat si vrei pur si simplu sa-l descurci! xoxo

 • Reply Iris 18/05/2012 at 8:52 AM

  Peria – in ultimul timp ustensila de la Marionnaud (gasita cu greu drept cadou la o revista de beauty) este preferata mea.

  • Reply andreea.beautyletters@gmail.com 19/05/2012 at 1:26 PM

   Sunt obisnuita cu pieptenele. Acum vreau sa-mi iau unul cu dintii din lemn. Am si perie, dar imi place mai mult pieptenele. 🙂

  Leave a Reply