Random

Buretei sau pensule?

23/07/2011
Buna!
     Am vazut intrebarea asta intr-un tag care circula pe net. Cred ca mai toata lumea a raspuns pensule. Dar oare chiar asa sa fie? Io as zice ca nu pot sa exclud nici bureteii, nici pensulele.
     Mi-am cumparat pensule atunci cand mi-am luat o trusa de farduri care nu avea niciun fel de aplicator: trebuia sa ma descurc si eu cumva. Asa ca mi-am luat o pensula de blending si una pentru aplicarea fardului. Toate bune si frumoase, dar am observat ca fardurile care vin cu aplicator din burete se aplica mult mai bine cu el decat cu o pensula.
     De exemplu, fardurile quatro de la Revlon. Daca le aplic cu pensula, culorile par sterse, inexistente parca. Cu buretelul e alta poveste: sunt pigmentate, se vad. La fel mi s-a intamplat si cu trio-uri de la Seventeen. 
      Asa ca eu le combin: in general, daca trusa are buretel atunci il folosesc si doar blenduiesc cu pensula.
       Pana acum m-am referit doar la fardul de ochi. Legat de fondul de ten: tine de preferinte. Burete, degete sau pensula: fiecare dupa cum se pricepe si cum ii iese mai bine. Mie mi se pare ca obtin un rezultat mai bun folosind o pensula.
       Fardul de obraz il aplic, evident, cu pensula. Alta pensula decat cea inclusa. De obicei cele incluse sunt taiate prost,  prea subtiri, iau o tona de produs si pe fata nu arata deloc bine.
      De cand mi-am cumparat primele pensule (nu foarte demult, acum vreo 3 -4 ani cred) colectia mea s-a marit. Am pensula de fond de ten, de fard de obraz, de sprancene, de ochi, mai pufoase, drepte, taiate oblic etc. In total sunt vreo 12. Imi ajung: da. Mai vreau altele: da (visez sa-mi inlocuiesc o parte din ele cu unele Sigma sau Mac..). Am ajuns la concluzia ca in acest moment pensulele intra in aceeasi categorie cu un ruj nou: nu am nevoie de unul, dar il vreau si punct. Sau si mai bine: in aceeasi categorie cu pantofii, hainele, gentile etc….
     Nu o sa va intreb ce preferati (buretei sau pensule), dar as vrea sa stiu in ce categorie intrati: aveti nevoie de instrumentele de mai sus sau pur si simplu le vreti?
  
      

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply C.L.M. 23/07/2011 at 12:09 PM

  Sa stii ca eu am nevoie. 😀

 • Reply andreea.beautyletters@gmail.com 23/07/2011 at 12:38 PM

  @C.L.M.: 🙂 hi-hi… cineva trebuie sa mearga la cumparaturi! 🙂 :*

 • Reply Lauren 23/07/2011 at 12:46 PM

  De unele am nevoie, altele le vreau. De exemplu, am vreo 3 pensule de blending, dar in acelasi timp as vrea o pensula de blending Sigma si am nevoie de o pensula de blending buna (mai buna decat ce am). Am pensule pentru blush, dar vreau una mai deasa si am nevoie de una taiata oblic.. Depinde din ce punct de vedere vezi situatia 😀 Overall, pensule in locul bureteilor, cu exceptia fdt pe care il aplic cu degetele 🙂 pup!

 • Reply Ioana.S 23/07/2011 at 2:10 PM

  Eu una prefer pensulele. Cel putin la aplicarea fdt-ului, mi se pare ofera o acoperire mult mai buna decat bureteii. Nu neaparat scumpe, dar sa isi faca treaba. Am avut si dezamagiri (cu pensula sigma f50 de exemplu), dar am si pensule foarte bune, carora nu le-a cazut nici macar un fie( eco tools ruleaza :),ieftine si excelente ). Cea mai noua achizitie este sigma f80, sunt foarte multumita si consider ca e sigura pensula sigma care isi merita banii dintre cele incercate de mine. Pana una alta, visez si eu la MAC :P..
  pup!:)

 • Reply andreea.beautyletters@gmail.com 23/07/2011 at 2:36 PM

  @Lauren: Apropo de pensule pentru blush: am si una oblica si una rotunda, dar tot mai vreau una pentru ca aia rotunda a chelit, iar cealalta ma zgarie. 🙂 :*

 • Reply andreea.beautyletters@gmail.com 23/07/2011 at 2:37 PM

  @Ioana S.: Sigma F80 o am si eu: cea mai scumpa din colectia mea, dar si cea mai buna. 🙂 :*

 • Reply simona 26/07/2011 at 1:39 PM

  Sa stii ca sunt perfect de acord cu tine, la unele farduri, baza mi se pare ca se aplica pur si simplu mai bine cu bureteii, are alta intensitate, se poate sa fie si calitatata pensulelor mele de vina, insa mi se pare ok sa alternez instrumentele, nu exclud astfel niciodata bureteii, insa sunt dependenta de anumite pensule si nu mi-as putea imagina un machiaj fara pensula de blending de exemplu…

 • Reply andreea.beautyletters@gmail.com 26/07/2011 at 2:44 PM

  Simona, posibil sa fie si vina pensulelor. Nici ale mele nu sunt chiar wow, dar io zic ca unele produse se aplica mai bine cu aplicator cu buretel. 🙂 :*

 • Reply C.L.M. 26/07/2011 at 4:16 PM

  😀 m-ai prins! :))

 • Leave a Reply