Random

Spray, roll-on, gel sau stick ?

22/08/2011
Buna!
 
 
 
    Deodorantele sau anti-perspirantele vin, in general, in patru variante: spray, roll-on, gel sau stick. M-am gandit sa notez cate ceva despre fiecare tip in parte, bazandu-ma pe experienta mea, dar netinand cont de o anumita firma. Mai exista si varianta crema, dar nu am folosit asa ca ma limitez la ce cunosc.
         
   Spray: se usuca cel mai repede dintre toate trei si daca il agit bine inainte, reusesc sa evit si urmele albe. Functioneaza cel mai bine ca deodorant, mascand practic mirosul de transpiratie. Nu cred ca il elimina, daca exista transpiratie, exista si miros. Imi place sa-l folosesc in special dupa epilat. In plus, este si destul de igienic.
 
   Roll-on: e in forma lichida, se aplica usor, dar se usuca mai greu. In plus, nu mi se pare extrem de eficient nici ca deodorant, nici ca anti-perspirant. Si prinde toate scamele din lume.
    
     Gel: se aplica ca un stick. Practic, ambalajul e acelasi, dar difera formula respectiva. Imi place ca nu lasa urme pe haine. La capitolul eficienta, e undeva dupa stick.
   Stick-ul: forma solida. Am descoperit ca aplicat in strat subtire se usuca  repede si obtin si rezultate bune fata de aplicarea in strat gros. Trebuie folosit cu atentie, pentru  a evita urmele albe. De obicei, astept sa se usuce cateva minute, doar ca sa fiu sigura ca nu ma trezesc cu urme. Mi se pare cel mai eficient dintre toate atat ca deodorant, cat si ca anti-perspirant.
 
     Acum, facand  mic clasament, de la cel mai eficient la cel mai putin eficient as zice asa: stick, gel, spray si roll-on.
     Alegerea tine de fiecare in parte, dar toate trebuie folosite pe pielea uscata si curata daca vrem sa functioneze. Folosesc cam din toate tipurile: uneori spray, alteori stick, alteori roll-on. Nu merg exclusiv pe un gen anume de aplicator. 
       Voi ce preferati, spray, roll-on, gel sau stick?

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Cristina 22/08/2011 at 3:03 PM

  eu prefer spray. am incercat si stick si roll-on, insa nu mi-au placut, iar roll-on-ul chiar prinde toate scamele din lume :))

 • Reply Pinkie 22/08/2011 at 3:12 PM

  Eu prefer spray sau roll-on, niciodata stick!

 • Reply andreea.beautyletters@gmail.com 22/08/2011 at 3:16 PM

  @Cristina: Da, prinde tot. Si la stick se mai intampla, dar la roll-on mi se pare ca se aduna toate. :*

 • Reply andreea.beautyletters@gmail.com 22/08/2011 at 3:17 PM

  @Pinkie: Mie imi place stick-ul, doar ca trebuie sa fiu super atenta cand il folosesc, sa nu ma trezesc cu urme albe. 🙂

 • Reply morphine 22/08/2011 at 3:22 PM

  stick apoi spray ca sa fiu sigura:))

 • Reply Sihaya 22/08/2011 at 3:38 PM

  am folosit mul timp spray, dar roll-on-ul mi s-a parut ca ma ajuta mai mult, desi ma enerveaza ca trebuie sa stau sa se usuce, doar d-asta ma gandesc sa trec din nou la spray. Gel si stick nu suport

 • Reply andreea.beautyletters@gmail.com 22/08/2011 at 3:52 PM

  @morphine: atac pe doua fronturi :)) :*

 • Reply andreea.beautyletters@gmail.com 22/08/2011 at 3:54 PM

  @Sihaya: La mine a fost exact pe dos, roll-on-ul m-a ajutat cel mai putin…Important e ca ai gasit o formula care functioneaza. :*

 • Reply ABeautyTale 22/08/2011 at 7:51 PM

  roll-on-ul imi place cel mai mult si pe urma spary. gel si stick n-am mai folosit de fooooarte multi ani 🙂

 • Reply ABeautyTale 22/08/2011 at 7:51 PM

  spray* niciodata nu-l scriu bine din prima :))

 • Reply It's Friday Somewhere 23/08/2011 at 7:21 PM

  Stick 😀 Niciodata spray .Am citit undeva ca aluminiul de la deodorantele spray ar duce la cancer la san si mi s-a pus pata .

 • Reply andreea.beautyletters@gmail.com 24/08/2011 at 1:31 PM

  @ABeautyTale: mie stick-ul mi se pare ca protejeaza mai bine fata de roll-on. Dar are si partile lui proaste…trebuie sa fiu atenta sa nu ma trezesc cu dungi albe. 🙂 :*

 • Reply andreea.beautyletters@gmail.com 24/08/2011 at 1:39 PM

  @It's Friday Somewhere: aluminiul din deodorante se absoarbe in piele si poate duce la cancer de san, am citit si eu. Problema e ca nu conteaza forma deodorantului, exista aluminiu si in roll-on, stick, spray sau gel.
  Din cate stiu, aluminiul este cel care asigura de fapt protectia impotriva transpiratiei….Din cauza asta anti-perspirantele fara aluminiu nu sunt prea eficiente.
  Sper ca nu te-am speriat…Eu zic ca nu e situatia chiar atat de grava…:*

 • Reply It's Friday Somewhere 24/08/2011 at 2:05 PM

  Nu,multumesc de lamurire.Eu nu stiam exact 😀

 • Leave a Reply