Random

3 ingrediente pentru un exfoliant de corp facut in casa

22/01/2015

Sare, zahăr brun şi cafea! Lucruri pe care le găsim de obicei pe raft la bucătărie şi care ne pot ajuta să avem o piele fină şi catifelată! Îmi place ca din când în când să mă răsfăţ: o mască, o baie cu spumă şi un scrub de îţi lasă pielea ca de bebel! Cam ăsta ar fi secretul unei seri relexante!


Folosesc ingredientele astea în combinaţie cu ulei de măsline pentru că îmi e mai la îndemână. Adicătelea de ăsta am de obicei în casa. Puteţi folosi orice ulei vă face plăcere: ulei de cocos, ulei din sâmburi de struguri, de migdale, de avocodo. Sau chiar şi gelul de duş preferat dacă nu aveţi nici un ulei vegetal în casă. Puteţi adaugă şi o picătură – două de ulei esenţial pentru o aromă mai plăcută: lavandă, geranium, trandafiri, ce vreţi voi! Personal, mă lipsesc de uleiul esenţial din acelaşi motiv: nu-l am de obicei în casă.

Cantităţile sunt în funcţie de preferinţe şi de cât de mult scrub vreţi să vă iasă. Măsura mea este: 1 ceaşcă sare/zahăr/cafea şi 1/2 ceaşcă ulei. Ideea este să nu iasă o consistenţă prea uleioasă, dar nici prea uscată. 

Sarea de mare  este un pic mai abrazivă faţă de zahăr sau cafea. Dar efectele sale nu sunt deloc de neglijat: ajută la circulaţie, la detoxifiere şi toate acele minuni în care credem noi, femeile! Mie îmi place să folosesc scrubul cu sare pe pielea uscată, prin mişcări de masaj circulare, uşoare, insistând un pic în zona coatelor, la genunchi şi la călcâie. Abia apoi dau drumul la duş ! Suna un pic dureros, dar nu e. Singura recomandare este să nu o folosiţi dacă aveţi răni.

Zahărul brun este mai blând. Am citit că zahărul conţine acid glicolic şi cum mai nou, sunt mega fană acizi, sunt tare încântată de treaba asta! Plus că se topeşte mai repede decât sarea sub duş. Şi apoi, tot recomandă medicii să evităm zahărul în exces. Aşa că,  să folosim excesul pentru a avea pielea corpului fină şi frumoasa! Zic ! Şi da, scrubul cu zahăr brun îl folosesc pe pielea umedă!

Cafeaua are proprietăţi anticelulitice. Acum nu vă imaginaţi că  o şterge de pe piele cum şterge guma mina de creion. Mie mi se pare că, în timp,  îmbunătăţeşte aspectul pielii. Puteţi să folosiţi zaţul de la cafea sau chiar şi cafea simplă, nefiartă. Nu sunt consumatoare de cafea şi nici nu mă pasionează aroma sa în mod deosebit, dar scrubul cu cafea chiar este super bun! 

Astea sunt cele 3 scruburi de corp sau exfoliante  la care apelez cel mai des! Sunt uşor de preparat, ieftine şi eficiente! 

Voi ce exfoliant de corp folosiţi?

______________________________________

Like me on Facebook!
Let’s be friends on Instagram!  
Follow me on Bloglovin!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Iv Dorys 23/01/2015 at 8:25 AM

    Le-am incercat pe toate,dar toate mi s-au parut prea abrazive.Am gasit unul chimic care e foarte bun, spornic si miroase super bine :).pupici :*

  • Reply Claudia Choice - claudiaschoice88.blogspot.ro/ 01/02/2015 at 6:36 PM

    sare zi zahar am incercat, dar cafea niciodata, mi-e groaza de cum o sa ramana cada si pielea pictata :))

  • Reply andreea.beautyletters@gmail.com 02/02/2015 at 4:30 PM

    Mey, rau-rau nu raman! Poti sa citesti in cafea, daca vrei! :)) Glumesc! Raman cam la fel, doar ca zaharul si sarea nu sar asa tare in ochi… 🙂

  • Leave a Reply