Random

M-am mutat pe domeniu propriu

24/03/2016
mutare-domeniu-propriu-blog

Follow my blog with Bloglovin

M-am mutat în casă nouă! În sfârșit, am trecut pe domeniu propriu! Sunt foarte încântată și mulțumită de aspectul blogului! Noua mea adresă este www.beauty-letters.com !

A fost complicat, însă nu chiar atât de complicat pe cât mi-am imaginat inițial! Am apelat la prietenul Google pentru ajutor. Și chiar am avut nevoie!

Cum am ales WordPress ?

În primul rând, am citit articole cu păreri pro și contra. Apoi, am intrat pe blogurile mele preferate să văd ce platformă folosesc. Majoritatea avea  wordpress. După cum vedeți, algoritmul de gândire nu a fost foarte tehnic pentru că nu mă pricep la treaba asta. A contat destul de mult și că pe wordpress blogul îmi aparține complet, pe când la Blogger este proprietatea lor.

Cât de  ușor e să te muți ?

Google este prietenul cel mai bun în situația asta. Am găsit foarte multe articolele de tipul step by step. Am folosit două site-uri : Fabulous Blogging și Cruelty Free Kitty.  Foarte util mi s-a părut și WP Beginner.

Există posibilitatea de import/export și mi-a fost  ușor să îmi aduc toate articolele și imaginile pe noul site. Sigur, mai e nevoie de actualizarea formatării textului (aliniere, spații etc) pentru articole. Asta cred că se poate face doar manual.

WordPress are foarte multe pluginuri care te ajută și îți fac munca mai ușoară. Am găsit la Denisa Luntraru o listă cu cele mai utile astfel de aplicatii. Apropo, dacă nu știți noul blog al Denisei, mergeți să-l vedeți! Are articole super interesante despre blogging și tot ce prespune el (rețele sociale, SEO, monetizare etc)

Ce urmează după ce te muți pe domeniu propriu ?

Urmează partea distractivă: alegerea temei și actualizarea paginilor de social media, Bloglovin etc.

Tema am găsit-o pe Theme Forest. Este primul site care apare la căutări pe Google. Și am văzut că este recomandat și de Denisa. Am încredere în părerea ei. Este un blogger cu experiență.

După ce mi-am ales tema pentru site, m-am jucat un pic cu aspectul lui: cum să arate, unde pun butoanele de social media etc. Îmi place ce a ieșit în final! Poate doar să mai umblu pe ici pe colo. Asta dacă mi se pare ceva de modificat.

Va astept parerile in sectiunea de comentarii!

 

 

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply loredanamanciu 25/03/2016 at 10:29 AM

  Felicitari! Sa-ti aduca multe realizari si sa ai rabdare cu toate …e fain WordPress si e fain domeniul – profi! 🙂

  • Reply Andreea 25/03/2016 at 11:29 PM

   Multumesc mult, Loredana! :*

 • Reply Denisa 11/04/2016 at 7:56 PM

  thank you for the lovin’ si felicitari <3

  • Reply Andreea 12/04/2016 at 8:43 PM

   Hey! Multumesc mult, Denisa!

  Leave a Reply