Random Skincare

Sfaturi pentru călcâie frumoase

15/05/2016
Sfaturi pentru calcaie frumoase

Pielea îngroşată de pe călcaie îmi dă destul de des bătăi de cap. Şi cred că şi voi păţiţi la fel ca mine. Dezavantajul statului mult timp în picioare, a mersului pe jos sau a pantofilor incomozi…De aceea, m-am gândit să vă povestesc ce fac să am câlcâiele frumoase. Şi mai ales vreau să vă arat două produse  ieftine şi bune!

Sfaturi pentru câlcâie gata de sandale

 • când faci duş/baie ai grijă să nu foloseşti apă foarte fierbinte. Vara, spre exemplu, seara alternez jeturile de apă rece cu cele de apă caldă pe picioare. Am circulaţia proasta şi când ajung acasă, mai mereu am picioarele umflate. I know, it sucks! Dar apa rece ajută,  mă relaxează .
 • înainte să ieşi din duş foloseşte o piatră ponce. Cuţitele pentru câlcăie mie una nu-mi plac. Mi se par prea dure chiar şi pentru zona asta cu piele îngroşată.
 • foloseşte un scrub. Îmi place să folosesc exfoliantul după piatra ponce. Aici ţine de preferinţe personale. Am impresia că scrub-ul îşi face treaba mai bine după ce am folosit piatra. Puteţi folosi orice tip de exfoliant. Fie că e unul de corp, fie că e special de călcâie. Fie că este cumpărat, fie că este home-made. Apropo, combinaţia zahăr cu ulei de măsline este genială!
 • aplică o cremă hidratantă în fiecare zi. La fel, indiferent că e crema de corp sau crema de câlcâie, foloseşte-o cu încredere şi nu te zgârci la aplicare. Apoi ia-ţi nişte şosete de bumbac în picioare. And you’re done!
 • something extra: pila de câlcâie ce se foloseşte pe pielea uscată. Se găseşte cam peste tot. Eu am una de la The Body Shop (15 lei) şi o folosesc cam o dată pe săptămână.
 • fii constantă şi ai răbdare. Nimic nu funcţionează peste noapte!

Ce produse folosesc ?

Crema pentru câlcâie cu 10% uree de la Balea. Am folosit-o mai demult şi mi-a plăcut! Cred că v-am arătat-o într-un articol despre produse consumate aici. Este o cremă grasă, dar intră repede în piele. Un tub are 100 ml şi este aprox. 12 lei. Uneori o mai găsiţi şi la promoţii! Am văzut la ei şi o variantă cu 25 % uree, dar tubul este mai mic. Cred că  ar fi super şi aceea, mai ales pentru câlcâie foarte crăpate.

Scrub pentru câlcâie Balea. De obicei, foloseam un exfoliant făcut acasă, din ulei de măsline cu zahăr. Dar când am fost în DM m-a tentat foarte mult ăsta. Este mai simplu de folosit şi nu lasă cada alunecoasă cum face uleiul de măsline. Îşi face treaba. Iar folosit împreună cu o cremă hidratantă este foarte bun. Singur nu cred că ar face faţă. Trebuie ajutat. Este la fel, în tub de 100 ml. Preţul nu mi-l amintesc exact. Oricum, sigur nu a fost mai scump decât crema.

Concluzie 

Şi uite aşa îmi îngrijesc singură călcâiele  şi îmi pregătesc picioarele pentru pedichiură. Pe care o fac tot singură. Nu suport să-mi facă altcineva unghiile de la picioare. Mă gâdil foarte tare!

Voi ce faceţi pentru a avea câlcâie frumoase, gata de defilat în sandale ?


Postez poze frumoase pe Instagram

Mă găsiţi  şi  pe Facebook

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Claudia`s Choice - claudiaschoice88.blogspot.ro 20/05/2016 at 12:19 PM

  Mai nou, am inceput sa folosesc lotiune emolianta pentru picioare, pe care o pun in apa si imi inmoi picioarele acolo pentru 10 minute. Nu e un must, dar imi place mult! Piatra ponce nu folosesc, dar prefer o pila pentru calcaie. Si neaparat crema hidratanta!

  • Reply Andreea 21/05/2016 at 8:23 AM

   Crema hidratanta e baza si la mine.

 • Reply loredanamanciu 08/09/2016 at 3:32 PM

  In ultima vreme observ tot mai des ccum ale mele dragi calcaie sunt foarte aspre…tari si ma dor picioarele, asa ca am inceput sa folosesc exfoliant mai des in zona calcaielor, dar si o pila speciala de la Oriflame. Apoi aplic crema.
  Cred eu ca e posibil sa fie de la incaltaminte…

  • Reply Andreea 08/09/2016 at 9:11 PM

   La mine, o cauza banuiesc ca ar fi si umblatul fara sosete / papuci prin casa. Asa ca apelez la artileria grea: scrub, pila, crema, sosete….:)) Complicat!

  Leave a Reply