Makeup Reviews

Dupe Naked Basics = Pupa Vamp Palette

27/06/2016

Nuanţele mele preferate atunci când mă machiez sunt nuanţe neutre. Iar fardurile mate sunt perfecte pentru un machiaj simplu şi rapid.  Iar când am zărit la standul Pupa, un dupe Naked Basics  nu am rezistat tentaţiei. Acum e timpul să vă spun dacă mi-a plăcut sau nu!

Apropo, Naked Basics de la Urban Decay este cea mai folosită paletă de farduri din colecţia mea. Cred că se vede şi din poze. V-am şi povestit despre ea pe blog, aici.

Ambalajul

Pupa Vamp Palette are un ambalaj lucios, tip oglindă. Este drăguţ, nu zic nu. Daaar se văd amprentele imediat. Ai pus mână o dată şi e suficient! Din acest punct de veder, prefer Naked Basics.  Este dintr-un material plăcut la atingere, catifelat. E adevărat, uşor predispus la uzură în timp. Cuvântul cheie aici este în timp. Nu imediat precum Vamp Palette. Fiecare paletă vine în interior cu o oglindă. Super util! Vamp Palette are în plus un mic aplicator cu două capete.

Ambele palete de farduri sunt de dimensiuni reduse. Sunt atât de mici încât încap în palmă. Aşadar, au mărimea perfectă pentru a fi uşor de luat oriunde. Fie în vacanţă, fie la birou sau oriunde altundeva aveţi nevoie.

Atât Vamp Palette, cât şi Naked Basics,  se închid uşor şi bine. În plus,  par rezistente. Nu cred că există riscul să mă trezesc cu fardurile fărâmiţate prin portfard.

Winner: Urban Decay Basics

Fardurile: impresii şi swatch-uri

review_pupa_vamp_palette_001_nude_matte_vs_naked_basics_dupe_comparison_swatches

Ambele palete de farduri merg pe același concept: paletă neutră, cu farduri mate. O nuanță de fard este sidefată, restul sunt mate.

 Pupa Vamp Palette – 001 Nude Matte are 5 farduri. O nuanţă este sidefată (albul). Celelalte sunt mate. Sau aproape mate. Următoarele două nuanţe deschise: un bej auriu şi o piersică delicată, au un luciu extrem de discret. În paletă nu se vede, dar mi se pare că se observă în lumină. Ultimele două nuanţe sunt tonuri de maro, destul de închise. Unul chiar aproape de negru. Naked Basics are 6 nuanţe, individualizate prin nume. Trei nuanţe sunt apropiate de culoarea pielii. Venus este sidefată, următoarele sunt mate. Urmează un maro deschis, un maro închis şi un negru.

Aşadar, nuanţele sunt extrem de apropiate. Urban Decay Basics are în plus un negru. Personal, nu prea folosesc fardul negru. Mi se pare prea strong pentru mine. De aceea, nu îi simt lipsa în paleta de la Pupa. Nuanțele din Vamp Palette sunt o idee mai calde față de cele din Naked Basics. Aş zice că Naked Basics merge mai bine pe un ten deschis la culoare, iar Vamp Palette (001 Nude Matte) se potriveşte şi unui ten un pic mai închis.

Fardurile sunt foarte pigmentate în ambele palete. La Naked Basics nu se vede foarte bine pentru că nuanțele sunt o idee mai deschise. Primele aproape se confundă cu pielea. Apropo, nu am folosit o bază pentru swatch-uri.

La capitolul rezistenţă, câștigă detașat Urban Decay. Și asta deși ambele au nevoie de o bază de machiaj. Am pleoapele extrem de uleioase. Şi dacă vreau să nu mi se strângă fardul în pliuri, trebuie să aplic o bază înainte. Le-am încercat și fără bază . Rezultatele au fost interesante. Dacă la Pupa Vamp Palette mi se strângea fardul într-o oră, la Urban Decay rezista cam două-trei ore.

Winner: egalitate.

Unde se găseşte / Preţ

Paleta de la Urban Decay Naked Basics mi-am comandat-o din UK. Țin minte și acum cât de încântată am fost când am primit coletul. Între timp, Urban Decay a ajuns în România. Și au scos și o variantă nouă, Naked Basics 2. Găsiți produsele lor la Sephora, atât în magazinele fizice, cât și online. Prețul este de 130 lei.

Pupa Vamp Palette o găsiți în magazinele Pupa din țară. Din câte știu,  au deschise magazine în București, Constanța și Timișoara. Au și site, dar din păcate nu se poate cumpăra online. Părerea mea este că e mult mai greu de cumpărat față de Urban Decay. Știu că mai sunt standuri mici prin diverse magazine de cosmetice, dar nu au toată gama lor de produse. Vamp Palette costă 65 lei și se găsește în mai multe variante de nuanțe.

Winner: egalitate. E mult mai ușor să cumperi produse de la Urban Decay. Dar produsele Pupa sunt mult mai ieftine.

Concluzii

Cred că am găsit o alternativă bună la Urban Decay Naked Basics! Este la jumătate de preţ, iar cu o bază de machiaj rezistă toată ziua fără probleme.

 

Aţi încercat paletele de farduri de la Pupa ?

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Cristina Iorgulescu 29/06/2016 at 2:22 PM

  Parca arata mai bine fardurile de la Pupa.

  • Reply Andreea 11/07/2016 at 9:05 AM

   Sunt foarte frumoase!

 • Reply #wishlist : 5 produse pe care mi le doresc - Beauty Letters 20/09/2016 at 9:02 PM

  […] 1.Trusa de farduri La Dolce Vita de la Charlotte Tilbury e acolo, în fruntea listei. Mi se pare foarte, foarte mișto! Sunt  patru farduri, în nuanțe calde, tomnatice și neutre. Fix așa cum îmi plac mie. Sunt 100% convinsă că aș purta fiecare nuanță. Și merg  perfect cu fardurile mele mate de la Pupa sau Urban Decay, despre care v-am vorbit aici. […]

 • Leave a Reply