Random

Cum îmi spăl pensulele de machiaj ?

22/09/2016
cum imi spal pensulele

Se spune că o pensulă bună face singură jumătate din machiaj. De aceea, îmi place să am grijă de toate pensulicile, pămătufurile şi penelurile din dotare. De murdărit, se murdăresc repede. Chiar şi un machiaj făcut în 10 minute, dimineaţa, lasă urme. Şi nu-mi doresc ca atunci când mă machiez să pun pe faţă praf, bacterii şi mai ştiu eu ce o să-mi provoace coşuri. Dacă vreţi să ştiţi cum îmi spăl pensulele de machiaj, citiţi în continuare.  

 Cu ce spăl pensulele ?

În magazine, există tot felul de spray-uri de curăţare. Mai mult, pe Internet există şi reţete pentru a-ţi prepara singură o soluţie de curăţat pensulele. Chiar mi-am făcut la un moment dat şi funcţionează la fel de bine ca una cumpărată. Acest tip de produse nu cred însă că le curăţă suficient de bine. De aceea, îmi spăl pensulele cu şampon, săptămânal. Nu am un şampon special pentru ele. Folosesc orice am prin baie şi nu-mi place în mod deosebit.

cum imi spal pensulele

Cum spăl pensulele ? 5 paşi simpli

 1. Torn puţin şampon într-o ceaşcă. Aproximativ jumătate de ceaşcă îmi ajunge pentru toate pensulele. Depinde şi de cât sunt de murdare.  Prefer să folosesc o ceaşcă pentru că e mai simplu. Altfel, ar fi trebuit să torn pe fiecare pensulă în parte câte puţin produs. Pierdeam o grămadă de timp.
 2. Umezesc pensula şi o înmoi  în şampon.
 3. Pun un pic de apă călduţă în podul palmei. Apoi, prin mişcări înainte-înapoi, încep să curăţ pensula. Nu o învârt niciodată pentru că se zburlesc perişorii şi nu o să mai fie bună de nimic.  Fac treaba asta până când apa rămâne curată.
 4. După aceea, urmează clătirea de resturile de şampon. Ţin pensula sub jetul de la robinet şi am grijă ca apa să atingă doar perii. Dacă aş lăsa să ajungă apa pe mâner, în timp s-ar deteriora. În primul rând, ar ceda lipiciul care ţine mânerul de perii pensulei. Şi apoi, ar crăpa şi lemnul din care este făcut mânerul. Am pensule de 5-7 ani şi arată la fel de bine ca la început. Deci, dacă aveţi grijă de ele, vor rezista în timp.
 5. Dacă am terminat cu spălatul, le întind la uscat pe un prosop din bumbac. De obicei, fac operaţiunea asta seara. Până dimineaţa sunt  gata de folosire.

 

Cât de des vă spălaţi pensulele de machiaj ?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply loredanamanciu 23/09/2016 at 4:17 PM

  Incearca sa le pui putin oblic…sa nu stea paralel pe prosopelul pe care le pui la uscat…se usuca mai repede si e mai safe pentru ele in timp!
  Ai incercat BrushEgg? Doamne, e ceva super misto!!! Trebuie sa iti cumperi unul, sa vezi care e treaba si cat te ajuta!

  • Reply Andreea 26/09/2016 at 9:49 PM

   Asa fac. 🙂 BrushEgg nu am incercat. Inteleg ca e musai sa imi iau! Il trec pe wishlist. 🙂

  Leave a Reply