Reviews Skincare

Gelul de curăţare Lipikar Syndet

07/09/2016
gelul de curatare Lipikar Syndet

Povestea cu double cleansing m-a prins mai mult decât mă aşteptam. Iar pentru al doilea gel de curăţare din rutină îmi doream ceva delicat. Un produs simpatic şi drăguţ care să nu-mi usuce tenul.  M-am  îndreptat către gelul de curăţare Lipikar Syndet de la La Roche Posay, varianta uriaşă de 400 ml! Ce îmi place şi ce nu-mi place la el, vă povestec azi.

Ce scrie pe etichetă ?

“Lipikar Syndet gel-cremă de curăţare, anti-iritaţii, pentru piele foarte uscată, potrivit pentru copii şi adulţi. Nu conţine parfum, parabeni. Asigură protecţie anti-calcar. Indicaţii: produs de curăţare cu toleranţă ridicată, împotriva uscării şi iritaţiei cutanate (glicerină concentrată 10% derivată din untul de karite.) Aplicaţi  pe pielea umezită în prealabil. Masaţi cu delicateţe. Clătiţi. “

Puncte tari / Puncte slabe

 • Gelul de curăţare Lipikar Syndet se găseşte fie în tub de 200ml, fie în tub de 400 ml – cum am eu.
 • Avantajul tubului la 400 ml este pompiţa. Mie îmi este suficient jumătate de pompiţă. Uneori, uit şi apăs mai tare. Nu e nici o problemă. Îl folosesc pe umeri, decolteu….pe unde pot. În plus, diferenţa de preţ între varianta de 200 ml şi cea de 400 ml este de aprox. 10 lei la Farmacia Tei.
 • Are o textură cremoasă, delicată. Se simte foarte plăcut pe ten. Nu usucă şi nu “strânge” faţa.
 • Asta îmi place cel mai mult la el: textura fină, emolientă şi modul în care îmi lasă faţa după ce-l folosesc.
 • Deşi nu irită ochii, prefer să nu-l folosesc în zonă. Nu prea se descurcă cu rimelul. Pentru restul feţei, este foarte ok. Apropo de demachiere, rutina mea este următoarea: demachiat ochi + gel de curăţare 1 + gel de curăţare 2.
 • Gelul de la La Roche Posay este al doilea cleanser în mod normal. Deci, vin cu el  când mare parte din machiaj a dispărut.
 • Se poate folosi şi pentru corp. La Roche Posay chiar îl recomandă, dacă aveţi pielea foarte uscată. Mie îmi place să-l folosesc exclusiv pentru ten . Avantajul este că se termină fooooarte greu.
 • Conţine unt de shea, dar undeva spre finalul listei de ingrediente. Specific asta pentru că, de obicei, mie una nu-mi prieşte untul de shea în produsele de faţă. Având tenul acneic, este şi un pic sensibil. Acum văd că nu mi-au ieşit monstruleţi de la el. E totul bine.
 • Poate fi folosit de întreaga familie: copii, soţ, mămici, fraţi/surori.

Concluzie

Lipikar Syndet este un gel de curăţare versatil. Îmi aduce puţin aminte  de un produs scos de pe piaţă, tot de la La Roche Posay: gelul de curăţare fiziologic. Între noi fie vorba, nu ştiu de ce l-au retras pentru că era super mişto. Revenind, îmi place să folosesc Lipikar Syndet ca al doilea cleanser din rutina mea zilnică. Lasă pielea fină, nu usucă, iar raportul preţ/calitate/cantitate este foarte bun!

 

Tu cu ce te demachiezi ?


larocheposay_lipikar_syndet_review_pareri_pret_ingrediente_beautyletters_blog

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply loredanamanciu 08/09/2016 at 4:18 PM

  Imi place ca nu are alcool si nici parfum. Deci merita incercat! 🙂

  • Reply Andreea 08/09/2016 at 9:28 PM

   Merita, merita! Este foarte delicat si nu usuca deloc. Te pup! :*

 • Reply Crema pentru curăţarea feţei de la Aslavital - Beauty Letters 26/10/2016 at 9:19 PM

  […] Adică folosirea a două demachiante pentru curaţarea tenului. Pe unul dintre ele vi l-am arătat aici. Acum, vreau să vă povestesc despre crema pentru curatarea fetei de la Aslavital. Un produs […]

 • Leave a Reply