Makeup

Ideea mea de machiaj de toamnă

26/09/2016
machiaj de toamna

Machiajul pe care l-am tot purtat în ultimul timp este unul în nuanţe calde. Este genul de machiaj uşor de făcut, simplu şi zic eu, drăguţ. Mie nu-mi ia mai mult de 15 minute. Iar culorile toamnei sunt preferate mele în materie de makeup. Ideea mea de machiaj de toamna sau machiaj de zi cu zi v-o prezint imediat. Gama asta de culori o folosesc de altfel tot timpul anului. Dar parcă acum se văd şi mai frumos. E vremea de afară. Îmbracă totul într-o lumină caldă.

Baza de machiaj

Am două produse pe care le folosesc de ani de zile. Pentru ochi folosesc baza de machiaj de la Too Faced, Shadow Insurance. Am încercat şi altele, dar asta mi se potriveşte cel mai bine. Iar pentru ten, merg pe Benefit the Porefessional.

 

machiaj de toamna

Ochi

Am folosit paleta Naked 1 de la Urban Decay. Este preferata mea. De altfel, se şi vede din poze cât de mult o iubesc. Pe pleoapa superioară am folosit un maroniu cu ceva reflexe rozalii (nuanţa Toasted). Iar pe linia genelor de jos am pus un pic de maro auriu (nuanţa Smog).  Am completat apoi cu cele două nuanţe mate din paletă: Naked şi Buck. Pe ochii mei se văd mai drăguţ fardurile mate atunci când întind culorile. Iar sub sprâncene şi în colţul intern al ochilor am pus un bej mat de la Sephora, nuanţa nr. 65 – Lazy afternoon.  Înainte de a-mi rimela genele cu Rimmel ScandalEyes Reloaded, am trasat o linie de tuş aproape de baza genelor superioare. A ieşit cam tremurată, dar merge. Este suficient să pară genele un pic mai dese decât sunt în realitate. Am folosit tuşul Rimmel Scandaleyes Precision Micro Eyeliner.

Ten

Crema  nuanţatoare de la Laura Mercier m-a cucerit de la prima folosire. Arată foarte natural pe faţă şi merge aplicată cu degetele. De fapt, chiar asta a şi fost recomandarea tipei de la standul lor. Uniformizează frumos şi deşi are acoperire mică, îmi place mult de tot. La noi nu se găseşte şi am tot tras de ea, să nu se termine. Nuanţa mea se numeşte Bisque, dar cred că acum mi-ar trebui ceva o idee mai deschis.

După ce am terminat partea asta, m-am dat şi cu puţin corector de la Bobbi Brown (Light Bisque). Am folosit puţin de tot pentru că are tendinţa să se adune în ridurile mele de sub ochi. Apoi, m-am dat cu un fard de obraz discret, într-o nuanţă cuminte. (Tarte Blush – Exposed).

Buze

Rujul de la Revlon, nuanţa Blush mi s-a părut alegerea firească, oarecum. Este o nuanţă cuminte, un nude rozaliu foarte simpatic.

Genul ăsta de machiaj este preferatul meu. Îmi plac nuanţele  pământii, tomnatice, calde şi vii. Mi se pare că merg foarte bine cu ochii şi părul meu.

Sunt curioasă! Ţineţi cont de anotimp atunci când vă machiaţi ?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ioana Alexe 27/09/2016 at 2:30 AM

  Da, vara folosesc și culori mai fresh și nuanțe turbate de eyeliner, iar toamna e clar rezervată nuanțelor pământii, care parcă mă prind cel mai bine și pe care le iubesc 😀

  • Reply Andreea 27/09/2016 at 6:42 PM

   Marourile, bejurile si toate variantele lor sunt si preferatele mele.

 • Reply loredanamanciu 27/09/2016 at 1:19 PM

  Eu ma grabesc in fiecare dimineata :)))))
  Imi aplic fondul de ten, blush, mascara, creionul de sprancene si un ruj puternic…cam atat! 😀
  Foarte rar am timp de bronzer, iluminator, fard…

  • Reply Andreea 27/09/2016 at 6:44 PM

   De bronzer si iluminator nici eu nu am timp. Cu fard de ochi ma dau. Deja mi-a intrat in reflex, mai ales ca folosesc cam acelasi tip de machiaj . In weekend ce mai experimentez si eu. Offf, timpul asta! 🙂

  Leave a Reply