Skincare

Demachiant bifazic home-made

16/11/2016
demachiant bifazic home-made

Demachierea ochilor poate fi un proces dificil uneori. Ni se întâmplă tuturor. Rimelul se încăpăţânează să reziste. Tuşul de ochi nu se lasă nici el mai prejos.  Aşa am ajuns la acest demachiant bifazic home-made.

Ce vreau de la un demachiant ?

  • să nu-mi irite ochii. Zona ochilor este în general una sensibilă. Mie însă mi se pare că ochii mei sunt mai sensibili decât alţii.
  • să demachieze tot. Chiar şi cel mai rezistent rimel sau tuş de ochi. Fie el waterproof sau nu.
  • tot procesul să fie rapid. Să nu îmi ia un an să îndepărtez machiajul ochilor.

Reţeta mea de demachiant bifazic home-made

Reţeta este simplă. Se poate face fix cu ce aveţi prin casă. Sunt necesare doar două ingrediente:

  • 1 parte apă plată
  • 1 parte ulei de măsline

Am folosit un recipient de sticlă mic, de 100 ml. Înainte a fost ulei de măsline în el. L-am păstrat pentru că îmi place cum arată. Ză mini bottle. Puteţi folosi orice recipient aveţi la îndemână. Dacă se închide bine, e ok.

Am adăugat apoi apa şi uleiul de măsline, în cantităţi egale. Şi voila: gata demachiantul! Mai simplu de atât nu există.

Sunt două ingrediente banale, dar eficiente. Iar reţeta se poate îmbunătăţi permanent. În loc de ulei de măsline puteţi pune un alt ulei, în funcţie de preferinţele personale. Cred că uleiul de migdale dulci presat la rece sau uleiul de jojoba ar fi două alternative interesante. Sau puteţi amesteca două uleiuri preferate. Important este să fiţi sigure că nu sunt iritante pentru ochi. Iar apa poate fi înlocuită cu apă de trandafiri / loţiune micelară .

Eu una am preferat să amestec cu apa. Dacă tot e home-made, măcar să fiu sigură că este 100% natural.

Câteva sfaturi

  • Pregătiţi o cantitate mică de demachiant. De exemplu, eu mi-am făcut cam pentru o lună de demachiat zilnic. Fiind un produs fără conservanţi, nu va rezista mult.
  • Ţineţi cont să aveţi părţi egale de ingrediente: 1 parte apă şi 1 parte ulei.
  • Agitaţi-l foarte bine înainte de folosire.

Concluzie

Îmi place foarte mult demachiantul meu făcut în casă. Îl folosesc mereu! Şi nu doar pentru ochi. Fondul de ten se duce imediat de pe faţă!

 Asta nu înseamnă că am renunţat să mai cumpăr altele. Sunt beauty blogger. Îmi place să încerc lucruri noi, inclusiv demachiante .  Însă îmi plac şi alternativele naturale, sănătoase. Iar acesta este perfect pentru machiajul heavy-duty sau super rezistent.

Ce produse home-made vă plac ?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply