Makeup Random

Odă pentru rujul rosu

02/01/2017
rujul rosu

Rujul rosu a devenit cu adevărat celebru în epoca de aur a Hollywood-ului. Atunci când se năşteau cuvinte precum glamour, classy, grace, sexyness.  Şi iată-ne acum, la zeci de ani distanţă, vorbind încă despre rujul roşu.

De ce e mişto rujul rosu ?

  • pentru că e roşu. Şi roşu e o culoare plină de energie, de viaţă şi de pasiune. De fiecare dată când aleg să port ruj roşu sunt mai veselă, mai energică şi lucrez mai cu spor.
  • te face să te  simţi bine. Îţi dă încredere în tine. Totul devine mai uşor. Vorbesc mai mult, râd mai mult. Sunt mai sigură pe mine!
  • te simţi puternică atunci când porţi ruj roşu. Păi dacă pot să mă duc la supermarket să-mi iau unt şi portocale, cu buze roşii, pot să fac orice.
  • feeling sexy and rocking it!
  • e cel mai simplu mod de a scoate un machiaj din anonimat. Ai doar 5 minute la dispoziţie ? Puţin rimel, puţin blush, un strop de fond de ten şi rujul tău roşu preferat. Voilà!

Câteva sfaturi

Alege culoarea care ţi se potriveşte. Rujul roşu nu e doar roşu şi atât. Sunt mii de nuanţe şi subtonuri. Mie mi-a luat ceva până să găsesc rujul care să mă avantajeze. Să fie un contrast plăcut între ten, ochi, păr şi buze. Şi a fost foarte distractiv să încerc diferite nuanţe!

Alege textura care îţi place. Eu una prefer rujurile mate acum. Mi se par foarte interesante. Dramatice.

Buzele trebuie să fie perfect hidratate. Dacă la un nude sau un rozaliu, nu se observă foarte rău, la rujul roşu se vede fiecare imperfecţiune. Balsamul de buze e un must, aşadar.

Foloseşte un creion într-o nuanţă cât mai apropiată de ruj. Sau identică dacă găseşti. Desenează conturul, apoi colorează interiorul buzelor. Creionul de buze ajută rujul să stea la locul lui. Şi îi măreşte rezistenţa.

Şi un truc extra: pentru a scoate buzele şi mai tare în evidenţă. Foloseşte un pic de corector pe o pensulă şi conturează buzele.

Dacă îţi este teamă sau nu eşti suficient de curajoasă (încă), începe prin a purta rujul roşu prin casă. O să vezi că încet-încet o să începi te duci în oraş cu cel mai mişto ruj roşu pe buze. Şi tot aşa!

 

Poartă ruj roşu. Distrează-te căutând nuanţa potrivită. Enjoy it. Be happy!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply