Bodycare Reviews

Philips Lumea – Ce am aflat după 5 şedinţe de IPL

31/01/2017
philips lumea

Îmi doream un epilator Philips Lumea de foarte mult timp. Chiar vă povesteam într-un articol (aici) cât de mult îl vreau. Iniţial, am fost destul de reticentă  la ideea de epilare IPL acasă. Îmi puneam tot felul de întrebări. Oare are efect ? Chiar merită să dau atâţia bani? O avea efecte secundare? Oare una, oare alta.

Am stat de vorbă cu o prietenă care îl avea. Şi da, până la urmă mi l-am cumpărat. Iar acum am deja 5 şedinţe de epilare IPL acasă.  Este timpul să vă spun şi vouă ce părere mi-a făcut!

Cum funcţionează ?

Potrivit Philips, tehnologia IPL funcţioază prin impulsuri de lumină care ajung la foliculul de păr şi stimulează încetinerea creşterii părului. Aşadar, părul nu dispare. Este tot acolo. Doar creşte mult mai încet.

Înainte de tratament trebuie folosită lama de ras. Alte metode de epilat care afectează rădăcină nu sunt acceptate. Practic, dacă impulsul luminos nu găseşte rădăcina, efectele sunt zero. Aşa că am pus mâna pe sfântul big şi l-am folosit peste tot. Singurul loc unde nu a ajuns a fost pe faţă. Acolo am zis pas. Am tuns un pic firele de păr cu o forfecuţă şi cam atât.

Ce am aflat după 5 şedinţe de epilare cu Philips Lumea

  • Chiar funcţionează. Efectele nu se văd din prima. Trebuie un pic de răbdare, dar important e că îşi face treaba. Am început să văd diferenţa cu adevărat după a treia şedinţă. Per total, părul a dispărut în proporţie de 70%. Iar cel care a rămas creşte mai încet.
  • Modelul pe care îl am eu este cel cu baterie. Nu a fost cea mai inspirată alegere. Bateria nu-mi ajunge pentru o şedinţă completă de epilat. Am nevoie de două-trei încărcări. Depinde de cât de repede mă mişc. O şedinţă care ar fi putut fi gata în 40 minute se prelungeşte inutil cu 2 ore.  Sfatul meu este să vă luaţi modelul cu fir, care merge folosit atunci când este în priză. Este muult mai rapid.
  • Citiţi manualul de instrucţiuni!  Ştiu, pare stufos…Dar este important. Acolo scrie tot ce trebuie să ştiţi: de la atenţionări până la cum funcţionează şi cât de des trebuie folosit.
  • O să aveţi nevoie de un creion alb pentru a colora zonele pe care nu vreţi să ajungă impulsurile luminoase. Aluniţe, tatuaje, semne, zgârieturi etc.
  • Respectaţi cu stricteţe programul pentru epilat. Altfel, nu va avea efect. Se recomandă 4-5 şedinţe o dată la două săptămâni. După care urmează şedinţele de întreţinere: 1 dată pe lună sau mai rar.
  • Nu doare. Ai senzaţia de căldură  în zona unde ajunge impulsul. La intensitate maximă e ca şi cum te frige ceva, dar este suportabil. Apropo, are 5 trepte de intensitate şi le-am încercat pe toate. Dacă nu aveţi pielea sensibilă, cred că o să rezistaţi de la prima şedinţă la intensitate 4 sau 5. La prima mea şedinţă am mers până la 4. De la a doua am devenit mai curajoasă şi pe picioare am ajuns la 5. În celelalte zone, 4 a fost limita. Părerea mea este că la intensitate mai mică de 4 rezultatele sunt destul de slabe.
  • Dacă zona nu este bine epilată, rasă, miroase a porc pârlit. Adică firicelele alea se ard. Chiar dacă este un singur fir de păr tot miroase a ars.
  • Din ce am văzut eu, diferenţele între modele ţin de numărul de impulsuri, cu sau fără fir, cu sau fără capete distincte inghinal/facial. Capetele astea speciale pentru faţă şi bikini se găsesc doar la modelul cu baterie, din câte ştiu. Depinde acum ce vă doriţi şi cât de sensibile sunt zonele respective pentru voi.
  • Funcţionează cel mai bine în cazul persoanelor cu piele deschisă la culoare şi firul de păr negru.

Concluzie

Îmi place foarte mult aparatul Philips Lumea! Chiar dacă nu am scăpat de tot părul nedorit, m-a ajutat destul de mult. L-am folosit pentru picioare, inghinal, axilă şi mustaţă. Cele mai bune rezultate le-am avut la axilă şi pe picioare. Pe faţă am folosit intensitate mică (3) şi nu se vede mare lucru. Iar inghinal am mers două şedinţe cu intensitate 3 şi restul cu 4. Rezultatele sunt undeva pe la 50%.

Îmi doresc însă să fi cumpărat modelul cu fir. Aşa că, dacă vă tentează, nu vă luaţi modelul cu baterie. Durează prea mult să termini de epilat toate zonele.

Voi ce metodă de epilare preferaţi ? 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply